Beigli
25 dkg tejföl
2 dkg élesztő
60 dkg liszt
2 tojássárgája
20 dkg zsír
3 evőkanál porcukor
Rum (izlésszerint)
A zsírt összekell morzsolni a lisztel és a tojással, majd az élesztőt kis lisztel,cukorral és tejjel felfutattjuk.Majd mindehhez hozzákeverjük a porcukrot,tejfölt,rumot,és a csipetnyi sót.Összegyúrjuk és állni hagyjuk kb. 30 percet.
Töltelé: 35 dkg mák-15 dkg porcukor
35 dkg dió-15 dkg porcukor
Mentás Almafelfújt Vanilia fagylaltal(1 adag)
1 dkg vaj
2 dkg liszt
1 dl tej
1 tojás
2 dkg cukor
kiskanál citromhéj
5 dkg alma
1 friss menta levél
10 dkg vanilia fagylalt
A vajból és a lisztből fehérrántást készítünk,majd a tejjel sűrűre keverjük.Hozzákeverjük a tojás sárgáját,cukrot,citromhéjat,a kockára vágott almát és a kemény habbá vert tojásfehérjét.Kivajazott tűzűlló tálban kb 20percig sütjük 200 fokon.
Császármorzsa
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre gríz
1 bögre tej
3 tojás
10 dkg vaniliacukor
reszelt citromhéj
Az alapanyagokat összekeverjük sűrűre és zsiradékon,serpenyőben megpirítjuk folyamatos kevergetés mellett.Tálalásnál izlés szerint lekvárral és porcukorral ízesíthetjük.
Hírek
Üdvözlünk az oldalunkon!
Remélhetőleg mindenki talál kedvére való receptet!
Szavazás