Így Főzünk Mi...
           
Speciális ízek,receptek ahogyan mi szeretjük!

MENÜ

Beigli

beigli

25 dkg tejföl

2 dkg élesztő

60 dkg liszt

2 tojássárgája

20 dkg zsír

3 evőkanál porcukor

Rum (izlésszerint)

A zsírt összekell morzsolni a lisztel és a tojással, majd az élesztőt kis lisztel,cukorral és tejjel felfutattjuk.Majd mindehhez hozzákeverjük a porcukrot,tejfölt,rumot,és a csipetnyi sót.Összegyúrjuk és állni hagyjuk kb. 30 percet.

Töltelé: 35 dkg mák-15 dkg porcukor

35 dkg dió-15 dkg porcukor

Mentás Almafelfújt Vanilia fagylaltal(1 adag)

almaf4lfújt

1 dkg vaj

2 dkg liszt

1 dl tej

1 tojás

2 dkg cukor

kiskanál citromhéj

5 dkg alma

1 friss menta levél

10 dkg vanilia fagylalt

A vajból és a lisztből fehérrántást készítünk,majd a tejjel sűrűre keverjük.Hozzákeverjük a tojás sárgáját,cukrot,citromhéjat,a kockára vágott almát és a kemény habbá vert tojásfehérjét.Kivajazott tűzűlló tálban kb 20percig sütjük 200 fokon.

Császármorzsa

császármorzsa

1 bögre liszt

1 bögre cukor

1 bögre gríz

1 bögre tej

3 tojás

10 dkg vaniliacukor

reszelt citromhéj

Az alapanyagokat összekeverjük sűrűre és zsiradékon,serpenyőben megpirítjuk folyamatos kevergetés mellett.Tálalásnál izlés szerint lekvárral és porcukorral ízesíthetjük.

 

 

Hírek

  • Így Főzünk mi

    Üdvözlünk az oldalunkon!

    Remélhetőleg mindenki talál kedvére való receptet!

Szavazás

Mi a véleményed az oldalról?
Amatőr,de jó
Paraszt
Csak így tovább
Elmegy
Pocsék
Asztali nézet